Városimázs

A városimázs az a kép, amely az emberek fejében él egy-egy településsel kapcsolatban. Az a város rendelkezik jól felépített imázzsal, amely kitartó munkával eléri, hogy mindenkinek ugyanaz a néhány dolog jusson eszébe róla. Legjobb, ha ez akár egy jól megfogalmazott mondatba sűríthető. Ennek jelentőségét egyre több városvezető ismeri fel, és tudatos stratégia mentén menedzseli a település nyilvánosságbeli megjelenését. Az Image Factory blogjának a célja, hogy felhívja a figyelmet a települések imázs-kommunikációjának fontosságára, értékelje a legfrissebb eredményeket, kommentálja az érdekes híreket.

Városimázs Toplista

A Városimázs Toplista a 10.000 főnél nagyobb magyarországi települések – Budapest nélküli – imázs-rangsora. Az Observer valamint az Image Factory kutatói országos sajtómegjelenések alapján készítik.

Friss topikok

Image Factory twitter

Nincs megjeleníthető elem

Hogyan használják a karácsonyt városimázs építésre Magyarországon?

2010.01.04. 13:05 ImageFactory

Külföldön a városok küzdenek azért, hogy a  karácsonyból minél nagyobb hasznot húzzanak, például az ő városuk legyen az ország hivatalos karácsony városa. Pl. így tett Finnországban Turku, még egy honlapot is létrehoztak, lefoglalva a www.christmascity.com címet. Számos programmal várták a látogatókat a városba, az egész hónapi kommunikációt ennek rendelték alá.

Ezzel szemben Magyarországon egy város sem gondolkodott el még azon, hogy mekkora marketing értékkel bírna, ha egy hónapra ők lennének az ország karácsonyi fővárosa. Magyarországon egyedül Budapest használja a karácsonyt marketing célokra, az alaposan túlértékelt, de Európa tíz legobb karácsonyi vására közé beválasztott Vörösmarty téri karácsonyi vásár megrendezésével.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest karácsony imázs turku

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimazs.blog.hu/api/trackback/id/tr151644756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása