Városimázs

A városimázs az a kép, amely az emberek fejében él egy-egy településsel kapcsolatban. Az a város rendelkezik jól felépített imázzsal, amely kitartó munkával eléri, hogy mindenkinek ugyanaz a néhány dolog jusson eszébe róla. Legjobb, ha ez akár egy jól megfogalmazott mondatba sűríthető. Ennek jelentőségét egyre több városvezető ismeri fel, és tudatos stratégia mentén menedzseli a település nyilvánosságbeli megjelenését. Az Image Factory blogjának a célja, hogy felhívja a figyelmet a települések imázs-kommunikációjának fontosságára, értékelje a legfrissebb eredményeket, kommentálja az érdekes híreket.

Városimázs Toplista

A Városimázs Toplista a 10.000 főnél nagyobb magyarországi települések – Budapest nélküli – imázs-rangsora. Az Observer valamint az Image Factory kutatói országos sajtómegjelenések alapján készítik.

Friss topikok

Image Factory twitter

Nincs megjeleníthető elem

Győr imázsfilmmel folytatja kampányát

2010.06.30. 11:24 Image Factory

Folytatódik Győr kommunikációs kampánya. Most egy közel négy perces imázsfilmmel rukkoltak elő. A film alapvetően jól átgondolt, szép képekkel operál, jól mutatja be a kampányban korábban használt arcokat (Fekete Dávidtól Vincze Ottóig). Egyértelműen dícsértes maga a szándék, hogy egy ilyen imázsfilm elkészült.

Apró hibák ugyan előfordulnak, ilyen a zeneválasztás, a stílusos képekhez képest ügyetlen feliratozás, illetve néhány túlzó, felesleges állítás. Ilyenek "a kultúra fővárosa", a "sport fővárosa". Szintén nem szerencsés a film utolsó képsora, ahol a celebek együtt pezsgőznek a város polgármesterével, Borkai Zsolttal. Ez egy kicsit elitista, távolítja a közönséget, és átpolitizálja az egyébként hangulatos imászfilmet.

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimazs.blog.hu/api/trackback/id/tr442120518

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lex Borkai – a sufnituning művészete 2010.07.13. 08:14:04

Szokták mondani, hogy akkor kell igazán megijedni, ha az orvos rólad nevezi el a betegséget. A törvényekkel pont fordítva van: addig van minden rendben, amíg ráírják, hogy ki ihlette a jogszabályt, és nem elsumákolva, érthetetlen paragrafusok özöne mög...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gybala · http://www.balazsutazik.hu 2010.07.08. 09:30:43

Remek kezdeményezés és jó, hogy elkészült, de a koncepció nekem nem tetszik.Hosszú a film, túl sokszor jönnek vissza a sztárok, a polgármester miért van ott?
A betűtípus (Times New Roman) borzalmas, a zene mint a Gladiátorban kicsit sok. Az Audi miért nem magyar rendszámmal rendelkezik?

Van néhány kreatív operatőri felvétel benne, szépek az imázsfilmekben már megszokott stop-trükkök.

Ezt a filmet én átvágnám és egy harminc mp-es tömörebb verziót készítenék. Go Győr!

ps. Győr hihetetlen módon végzi a desztinációs marketinget. Egyre több akciót szerveznek...Az is lehet, hogy jövőre megrendezik a GYŐR legjobb állása című versenyt is???
süti beállítások módosítása