Városimázs

A városimázs az a kép, amely az emberek fejében él egy-egy településsel kapcsolatban. Az a város rendelkezik jól felépített imázzsal, amely kitartó munkával eléri, hogy mindenkinek ugyanaz a néhány dolog jusson eszébe róla. Legjobb, ha ez akár egy jól megfogalmazott mondatba sűríthető. Ennek jelentőségét egyre több városvezető ismeri fel, és tudatos stratégia mentén menedzseli a település nyilvánosságbeli megjelenését. Az Image Factory blogjának a célja, hogy felhívja a figyelmet a települések imázs-kommunikációjának fontosságára, értékelje a legfrissebb eredményeket, kommentálja az érdekes híreket.

Városimázs Toplista

A Városimázs Toplista a 10.000 főnél nagyobb magyarországi települések – Budapest nélküli – imázs-rangsora. Az Observer valamint az Image Factory kutatói országos sajtómegjelenések alapján készítik.

Friss topikok

Image Factory twitter

Nincs megjeleníthető elem

Pécs: U2 helyett Sting

2010.01.05. 01:17 ImageFactory

Pécs városimázs romboló felkészülése a kulturális főváros évadra mindenki számára közismert. Ezért voltunk kíváncsiak vajon, hogyan kezdik az évet a nyilvánosságban? Milyen nagy durranással jelzik a közvéleménynek, hogy figyeljetek, elkezdődött?

A hírekben Pécs az elmúlt napokban négy hír kapcsán szerepelt:

1. Kusturica zenekarának koncertje.

2. Egy hajléktalan halálra fagyott a városban.

3. A szervezők 1 millió emberre számítanak 2010-ben (reméljük igazuk lesz)

4. Valószínűleg a beígért világsztár pedig Sting lesz. Ez egy abszolút hihető történet, hiszen Sting ma már nem egy olyan A kategóriás sztár, aki mindenhol stadionokat tölt meg, szóval nála simán beleférne egy ilyen pécsi kiruccanás, nem úgy, mint a korábban emlegetett U2 esetében. Sting többször járt Magyarországon, legutóbb az ingyenes Kapcsolat koncerten zenélt. 

Egyelőre ennyi: 1 millió ember és lehet, hogy Sting. Arról, hogy mit akar Pécs ezzel az egésszel (egyre inkább úgy tűnik túlélni), mi a központi üzenet, az összekötő kapocs az események között nem hallunk semmit.

A megnyitó 10-én lesz kíváncsian várjuk. A honlapot meg mindenki hasonlítsa össze az essenivel meg az isztambulival, ebben a tekintetben nincs olyan sok szégyenkezni valónk.

Azért elég fura, hogy mindenhol csak a rendező ország nyelvén és angolul érhető el a tartalom, ez elég sovány. 

Pécsre odafigyelünk és drukkolunk a sikerért, hiszen ez mindenki közös érdeke.

2 komment

Címkék: pécs kultúra imázs pécs2010

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimazs.blog.hu/api/trackback/id/tr661647245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attis · http://sting.blog.hu 2010.01.05. 18:56:53

"Sting ma már nem egy olyan A kategóriás sztár, aki mindenhol stadionokat tölt meg."

Ezt ugye nem gondoltad komolyan! 2006-ban tele volt a Budapest Sportaréna (10-12.000 fő)) álló és ülőhelye, ahogy 2004-ben a Hősök-tere (500.000 fő), 2001-ben a Kisstadion is (10.000 fő)...

ImageFactory 2010.01.05. 20:16:13

A Hősök terén az egy ingyenes koncert volt, úgyhogy nem számít :). 2006-ban sokan voltak, de nem volt telt ház az Arénában. Nagyon szeretem Stinget, de nem számít első ligás világsztárnak, akinek érkezésére mindenki felkapja a fejét, mintha a U2 jött volna. A Sting koncert, ha lesz egy lesz a sok könnyűzenei koncert közül, nem lesz AZ ÉV KONCERTJE, így PR értéke szerintem nyilvánvalóan kisebb, mint egy U2 koncertnek.
süti beállítások módosítása