Városimázs

A városimázs az a kép, amely az emberek fejében él egy-egy településsel kapcsolatban. Az a város rendelkezik jól felépített imázzsal, amely kitartó munkával eléri, hogy mindenkinek ugyanaz a néhány dolog jusson eszébe róla. Legjobb, ha ez akár egy jól megfogalmazott mondatba sűríthető. Ennek jelentőségét egyre több városvezető ismeri fel, és tudatos stratégia mentén menedzseli a település nyilvánosságbeli megjelenését. Az Image Factory blogjának a célja, hogy felhívja a figyelmet a települések imázs-kommunikációjának fontosságára, értékelje a legfrissebb eredményeket, kommentálja az érdekes híreket.

Városimázs Toplista

A Városimázs Toplista a 10.000 főnél nagyobb magyarországi települések – Budapest nélküli – imázs-rangsora. Az Observer valamint az Image Factory kutatói országos sajtómegjelenések alapján készítik.

Friss topikok

Image Factory twitter

  • Hibás feed URL.

Kormányzati negyedeket vidékre is!

2010.01.19. 10:50 ImageFactory

Amint azt a 2008-as Városimázs Toplista kutatási jelentésében megírtuk, Debrecen pozicionálásának jól kitapintható eleme, hogy ellensúlyt képezzen Budapesttel szemben, a vidéki Magyarország fővárosa legyen. Erre a stratégiára kiválóan dolgozik rá a városvezető, Kósa Lajos, aki nemcsak plebejus imázsához illő, szellemes és „tájjellegű” kiszólásaiban fricskázza meg néha-néha a budapesti értelmiséget, de interjúiban rendre hangot ad annak, hogy a fővárost vízfejnek tartja, és, ha teheti, maga sem megy oda (ld. az emlékezetes 2007 áprilisi Playboy interjút).

Kampány van, most bármit lehet mondani, de akkor miért ne olyat mondjunk, ami passzol az eddigi stratégiánkhoz – vélhették a polgármester és tanácsadói. Kósa a szokásos debreceni cívis évértékelő fórumon azt javasolta: fontos hivatalokat, minisztériumokat vigyenek vidékre, például Debrecenbe, Szegedre. Meghökkentő területfejlesztési koncepció (arról, hogy nettó hülyeség-e, ráér a politika később is vitatkozni), amely nemcsak Debrecenről szól, hanem a komplett vidéki világszemléletnek ad jól megfogható tartalmat, amin el lehet csámcsogni a médiában napokig.

Szólj hozzá!

Címkék: politika debrecen imázs

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimazs.blog.hu/api/trackback/id/tr651684183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.