Városimázs

A városimázs az a kép, amely az emberek fejében él egy-egy településsel kapcsolatban. Az a város rendelkezik jól felépített imázzsal, amely kitartó munkával eléri, hogy mindenkinek ugyanaz a néhány dolog jusson eszébe róla. Legjobb, ha ez akár egy jól megfogalmazott mondatba sűríthető. Ennek jelentőségét egyre több városvezető ismeri fel, és tudatos stratégia mentén menedzseli a település nyilvánosságbeli megjelenését. Az Image Factory blogjának a célja, hogy felhívja a figyelmet a települések imázs-kommunikációjának fontosságára, értékelje a legfrissebb eredményeket, kommentálja az érdekes híreket.

Városimázs Toplista

A Városimázs Toplista a 10.000 főnél nagyobb magyarországi települések – Budapest nélküli – imázs-rangsora. Az Observer valamint az Image Factory kutatói országos sajtómegjelenések alapján készítik.

Friss topikok

Image Factory twitter

Nincs megjeleníthető elem

Zalaegerszeg oktatási profillal a nyilvánosságban

2010.01.27. 11:13 Image Factory

A napokban több oktatással kapcsolatos zalaegerszegi hír is napvilágot látott. A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézete az első éves hallgatók körében rendszeresen végzett pályaorientációs közvélemény-kutatást publikálta. „A felmérés eredményei szerint a hallgatók körében az elsődleges szempontok az intézet kiválasztásakor a diploma elismertsége a munkaerőpiacon, a főiskola presztízse és jó hírneve, valamint a földrajzi közelség voltak” – idézi a Világgazdaság Online az intézetre nézve kedvező sorokat. 

Átértékelődő tudás
 
Ettől függetlenül (a gyólyafelmérés ugyanis az intézmény rendszeres és tudatos kommunikációs munkájának eredménye), az önkormányzat is oktatásüggyel próbál jó pontokat szerezni a szülők és a vállalati szektor meggyőzése érdekében. Kedden jelentették be, hogy a testület döntése nyomán a 2010/11-es tanévtől havi 15.000 Ft-os ösztöndíjat kaphatnak a hiányszakmák – jelen esetben a gépészet – szakmunkás-tanulói. A kezdeményezés jelentősége leginkább abban a folyamatban rejlik, amely során az önkormányzat kommunikációba kezd a helyi vállalkozásokkal arról, mely szakmákra van szüksége a helyi iparnak – az oktatási reformról szóló párbeszéd során a legtöbben ezt hiányolták. A kérdés, hogy egyszeri akcióról van-e szó, vagy megpróbálják megteremteni a rendszeres, többirányú kommunikáció lehetőségét.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás stratégia zalaegerszeg

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimazs.blog.hu/api/trackback/id/tr231706055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása