Városimázs

A városimázs az a kép, amely az emberek fejében él egy-egy településsel kapcsolatban. Az a város rendelkezik jól felépített imázzsal, amely kitartó munkával eléri, hogy mindenkinek ugyanaz a néhány dolog jusson eszébe róla. Legjobb, ha ez akár egy jól megfogalmazott mondatba sűríthető. Ennek jelentőségét egyre több városvezető ismeri fel, és tudatos stratégia mentén menedzseli a település nyilvánosságbeli megjelenését. Az Image Factory blogjának a célja, hogy felhívja a figyelmet a települések imázs-kommunikációjának fontosságára, értékelje a legfrissebb eredményeket, kommentálja az érdekes híreket.

Városimázs Toplista

A Városimázs Toplista a 10.000 főnél nagyobb magyarországi települések – Budapest nélküli – imázs-rangsora. Az Observer valamint az Image Factory kutatói országos sajtómegjelenések alapján készítik.

Friss topikok

Image Factory twitter

Nincs megjeleníthető elem

Ki beszél Európa zöld fővárosáról?

2010.02.23. 23:31 Image Factory

Bár az „Európa kulturális fővárosa” cím birtokosairól sokszor esik szó a nyilvánosságban (az USA-ban jót nevetgélnek ezen – „And Europe is surely the only place where cities take turns serving as Cultural Capitals” még, ha tudnák, hogy egyszerre több is van). Keveset hallunk azonban az idén először odaítélt zöld fővárosi címről. 2010-re és 2011-re 35 város jelentkezett, idén februárig 2012-13-ra további 17, köztük Budapest is. A jelenlegi kurzus során nyolc finalistából (Amsterdam, Bristol, Koppenhága, Freiburg, Hamburg, Münster, Oslo, Stockholm) választották ki elsőként a svéd fővárost 2010-re és Hamburgot 2011-re.

Eredménykommunikáció

A svédeknél nemcsak negyedével csökkentették az üvegházgázok kibocsátását két évtized alatt, de a lakosság 95%-a zöldövezetek 300 méteres közelségében él. Az 1,8 milliós Hamburg, a második legnagyobb német város esetében nemcsak a nagyívű energiatakarékossági célokat értékelték, de a közösségi közlekedés fejlesztése során elért eredményeket is.

Infotainment szempontból ajánljuk a „vesztes” Bristol kisfilmjét

A stockholmi programok között turkálva kevés nagy durranást, ellenben jó sok szakmai érdeklődésre számot tartó megmozdulást találunk . Ne csak a szokásos konferenciákra gondoljunk, érdekesek lehetnek például azok a tanulmányutak, amelyekre 12 témában lehet előre időpontot egyeztetni. A szociális bevonódás és a tiszta víz menedzsment témáinak néhány órás tanulmányozásán túl olyan vállalatokhoz is eljuthatnak az érdeklődők, amelyek aktív szerepet vállaltak a fenntarthatósági célok teljesítésében.

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöld európa hamburg stockholm

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimazs.blog.hu/api/trackback/id/tr381785590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása